In mei 2015 hebben we helaas ook afscheid moeten nemen van Lummel. Al hoewel  Lummel een oude hond was, deed ze het nog prima. De dagelijkse wandelingetjes werden wel in een lage versnelling afgelegd, maar dat was ook alles...

Totdat ze ineens niet meer in de poten kon komen, 's morgens nog gewandeld, en "s avonds ineens ingestort.....

Voor een hond van meer dan 55 kilo is "ondersteuning" ook geen optie.... Het is mooi geweest, vond Lummel. Het wordt vol op de eeuwige jachtvelden, maar het is goed zo, we koesteren de mooie herinneringen aan al onze bijzondere en eigenzinnige honden!

Helaas zijn we nu enkele jaren verder...

In 2012 hebben we afscheid moeten nemen van Dibbez, die lymphklierkanker bleek te hebben. Dibbez is 10 jaar geworden.

Afgelopen zomer hebben we na een jaar tobben afscheid moeten nemen van Wammes. Nadat Wammes geopereerd is aan tumoren in haar milt, is ze niet echt meer de oude geworden. Het lopen ging steeds moeilijker, in haar hoofd kon ze nog heel hard rennen, maar de potelloten deden het niet meer.....Met onze "Woefmobiel" konden we toch nog regelmatig met de gehele familie onze wandelingen maken. In augustus verzwakte Wammes echter zo hard, dat ze nu weer op de eeuwige jachtvelden mag spelen met Dibbez.

 

 

 

 

 

 

 Onze honden

Momenteel hebben wij 4 honden, Dibbez, Lummel, Dropje en Wammes. Het zijn allemaal asielzoekers, afkomstig uit verschillende landen. Alhoewel de inburgering af en toe wat problematisch is verlopen, hebben we nu een fijn stel honden. 

 

Dibbez

 

Dibbez is een "balkan hound",  en afkomstig via Stichting Aai uit Istanboel

 

Stichting Aai vangt zwerf en asiel honden op en probeert voor deze dieren een goed tehuis te vinden in Nederland op Duitsland.

Dibbez is sinds 2002 bij ons, is een beetje een verlegen typje die heel veel van rennen en blaffen houdt!

  Wammes 

Wammes is onze Anatolische herder, type akbash.

Wammes is een afstandshond en heeft door problemen in haar jeugd een beetje gebrek aan zelfvertrouwen. Maar door veel therapie, knuffels en leverworst gaat het nu goed met haar. Gelukkig heeft ze de vrede getekend met Lummel. Wammes is wel een heel slimme hond, ze kan alle deuren los maken!

Wammes is bij ons vanaf 2003. Na onze eerste twee anatolische herders Loebas en Basja waren we helemaal gevallen voor dit ras En ook haar maat pantoffels mogen er zijn! Lummel is een geweldige hond, zowel qua omvang als karakter. Ze luisterd wanneer het haar uit komt, en is 's avonds volkomen van de wereld en niet in beweging te krijgen! Lummels hobby's zijn blaffen, snurken, en.......zwemmen.

 Wammes is nu 5 jaar oud

Lummel

Lummel is een Mastin Espagnol. Van dit ras hadden wij ook nog nooit gehoord, totdat we Lummel op de site van stichting SOS strays zagen staan. We waren direct onder de indruk van haar droeve gezicht en al haar rimpels en plooien.

Lummel is bij ons vanaf mei 2007, en is net zo als Wammes 5 jaar oud. Lummel is de hoogste in rang. 

Lummel heeft als hobby blaffen, snurke en zwemmen!

 

Bank te klein voor 2 grote vriendinnen

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Dropje

 

Dropje is onze bijna Pyrenese herder. Ook zij is afkomstig uit Spanje en via een stichting bij ons gekomen. Dropje is een heel actief hondje die voor de duvel niet bang is. Ze denkt dat zij de baas is, maar helaas werk dat niet altijd! Dropje wil het liefste bij je zijn, en is de zuster voor alles wat ziek, zwak of misselijk is,